Meidän kesken

Kehitysvammaisten aikuisten ryhmäkodin, Sisukodin tehtävänä on edistää asukkaidensa selviytymistä arkielämässä mahdollisimman itsenäisesti ja tukea heidän sosiaalisten taitojensa kehittymistä – ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksen avulla, kodinomaisessa ympäristössä.

03.03.2014

Laskiaissunnuntai

Laskiaista vietettiin hieman suhmuraisessa säässä, pulkkailemaan tänä vuonna ei ollut asiaa. Mutta sää ei lannistanut tunnelmaa Sisukodin seinien suojassa. Meillä oli erikoisvieraita, työharjoittelijoita, joita monet olivatkin kyselleet tuleviksi, nimittäin vanhojen jo kalustoon kuuluvien Heikin ja Maikin tilalle tassuttelivat tänään berhandinkoira Humppa ja bordercollie Ixi.

Humppa on Anun nuorin pikkiriikkinen berhandilainen, ainakin Anu näin kuvaili tätä kaksi vuotiasta jättiä, Humpalla kun on kotona pari vieläkin isompaa kämppistä. Ixi taas asuu Heikin tyttökaverina Maijan kotona. Tytöt olivat tohkeissaan tehtävästään ja kiltisti kulkivat rapsutettavina ja veivät koko porukan pienelle lenkillekin.

Päiväohjelmaan oli kirjattu myös huomisen juhlapäivän valmistelu. Caritalla on nimittäin synttärit, vieraitakin tulossa, niin pitihän sitä tarjoilutkin järjestää. Anun avustuksella syntyikin sacherkakku ystäville tarjottavaksi. Caritan leipoessa oli tietenkin Humpan ja Ixin toimittava laaduntarkkailutehtivissä, eihän työharjoittelustakaan voi kuoria pelkkiä kermoja kakun päältä.

Pitkiä pellavia!