Meidän kesken

Kehitysvammaisten aikuisten ryhmäkodin, Sisukodin tehtävänä on edistää asukkaidensa selviytymistä arkielämässä mahdollisimman itsenäisesti ja tukea heidän sosiaalisten taitojensa kehittymistä – ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksen avulla, kodinomaisessa ympäristössä.

05.02.2014

Runebergin päivän tervehdys

Kun me muut lähdimme lounaan jälkeen pitkälle lenkille, Katilla ja Pialla oli muita suunnitelmia. Pia oli pyytänyt Katia avuksi järjestelemään meille muille pientä yllätystä. Kati on meillä se jota ei tarvitse koskaan kahdesti pyytää kun on kyse keittiöhommista. Katilta onnistuu niin leipominen kuin siivoushommatkin, aina yhtä iloisena valmiina auttamaan. Tänään keittiössä valmistettiin herkkuja, aivan mahtavan maukkaita Runebergin torttuja.

 

Ja tältähän ne näyttivät valmiina, nam.

Runeberin päivää meillä vietettiin nostamalla aamulla lippu salkoon ja kuuntelemalla kun Ulla luki meille Runerberistä. Kaikki kuuntelivat mielenkiinnolla, ja halusivat kuulla aina lisää. Kukaan ei kuitenkaan loistanut täysillä pisteillä pistokokeissa, jotka Ulla meille piti luentonsa jälkeen. Mutta jotain jäi varmaan kaikille mieleen, toinen oli kiinnostunut Fredrikasta, kun taas toista kiinnosti Runeberin viimeiset vuodet, jotka hän vietti halvaantuneena. Ja ehdiittinpä päivän aikana käsitellä vielä Turun palokin, joka sai Fredrikan aikanaan muuttamaan Paraisille.