Meidän kesken

Kehitysvammaisten aikuisten ryhmäkodin, Sisukodin tehtävänä on edistää asukkaidensa selviytymistä arkielämässä mahdollisimman itsenäisesti ja tukea heidän sosiaalisten taitojensa kehittymistä – ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksen avulla, kodinomaisessa ympäristössä.

14.02.2016

Alkuvuoden kuulumisia

Vuosi vaihtui ja puolitoista kuukautta sitten ja tänään on vietelty ystävänpäivää, mitäköhän muuta me täällä Sisukodissa olemme tehneet...?

Uutta vuotta on todellakin eletty jo hyvä tovi ja kaikennäköistä touhua on mahtunut tammikuuhun ja tähän kuluvaan helmikuuhun.

Alkuvuosi tarkoittaa asukkaille harrastusten jatkumista joulutauon jälkeen ja aina yhtä mielellään porukka lähteekin omiin harrastuksiinsa, osa tanssikerhoon, jotkut partioon, kuka mihinkin.

Tammikuun alussa loppui myös joululoma ja päivätoiminta jatkui omalla viikko-ohjelmallaan. Asukkaiden uusi innostus on värityskirjojen väritys luppoajalla niinkuin taitaa olla aika monen muunkin henkilön lempipuuhaa tällä hetkellä. 

Viikonloppuisin  touhutaan sitä mitä asukkaat toivovat, välillä vähän erikoisempaa , muunmuassa käytiin elokuvissa juuri pari viikonloppua sitten katsomassa Nuotin vierestä -elokuva ja syömässä ravintolassa. Tälläiset retket ovat meillä kaikkien mieleen :) 

Lisäksi tässä alkuvuodesta on ollut Runebergin päivä ja laskiainen, jotka tarkoittavat meillä kyseisten päivien nimikkoherkkujen leipomista asukkaiden kanssa. Tässä alla näet meidän tämän vuoden Runebergin tortun, vähän erilainen kuin normaalisti vai mitä. 

 

 

Laskiaista täällä meillä vietettiin vain laskiaispullia syöden, kun taivaalta tuli vettä kuin saavista kaataen ja lunta ei näkynyt enää missään.

 

Tänään ollaan vietelty porukalla ystävänpäivää ja mietitty vähän mitä ystävyys on ja millainen on oikein hyvä ystävä. Alkuviikolla teimme ja lähetimme ystävänpäiväkortteja, ja lisäksi askartelimme päivätoimintatilaamme piristämään sydämiä.  Ja mitä se ystävänpäivä olisi ilman ystävänpäiväleivosta, meidän leivonnan tulos oli tämän näköinen ja kyllä, aivan yhtä herkullinen miltä näyttää ;)

 

Siinä tiivistetysti mitä ollaan täällä alkuvuonna tähän saakka touhuttu. Seuraavaksi pitääkin alkaa kääntää katse kohti kevättä ja kesää sekä alkaa suunnitella mitä kaikkea kivaa sitä kesällä tehtäisiinkään ja mitkä paikat ovat sellaisia joissa asukkaat haluaisivat käydä.  

Mutta jottei kevään ja kesän odotus kävisi pitkäksi on meillä paljon touhua sitä ennenkin. Mutta niistä lisää kirjoitellaan seuraavaksi.